Úterý, 22 října, 2024
AktualityPozvánky na akceProgram

Program na červen 2024

A je tu léto!

Pro mnohé z nás nejkrásnější období v roce, plné slunce, letních sportů, výletů a dovolených právě přichází… Doufejme, že uvítáme i dostatek vláhy pro osvěžení lidí, rostlin, stromů, živočichů a přírody jako takové.

V tématech našich pravidelných shromáždění dokončíme kruh pentagramu Tradiční čínské medicíny elementem ohně.
Oheň. Obrovská síla – přinášející do našich životů život i smrt. Pro dosažení rovnováhy zde, podobně jako všude jinde, platí zákon rovnováhy a umírněnosti. Nezapomeňme si též zvědomit oheň neviditelný – vnitřní náboj našich srdcí. Zápal. Který rozdmýchává lásku – cit, ze které se po staletí rodí tisíce generací, dobrých skutků, dobročinné pomoci. Tentýž potenciál bez hranic – hněv, probouzí naopak v lidech bez citu boj o moc, rozpoutává války, vyplení pole, zahubí život. Volba je na každém z nás. Spalující nebo životadárná energie!?

S ostatními elementy, které jsme během celého roku měli možnost poznat, dokresluje oheň dokonale vyvážený obraz koloběhu vesmíru a spoluvytváří harmonii života v něm.

Každé unitářské duchovní shromáždění – setkání se spiritualitou v nás, provází duchovní – Jana A. Rašková ve spolupráci s laickým vedením obce na adrese:

Voroněžská 144/20, Liberec, budova PVT, 4.patro s výtahem, místnost číslo 401 = Přístav