Sobota, 27 července, 2024
Fotogalerie

Nový začátek – přidali jsme foto!

V sekci Fotogalerie: rok 2021 jsme přidali foto ze shromáždění 5. 10. 2021.


NOVÝ ZAČÁTEK

Každá ztráta, každý konec je vlastně nový počátek. Krize je šance.

I naše liberecká obec se po smutných událostech a změnách letošního léta postupně  pozvedá, hledíme s nadějí dopředu a po delší době začínáme znovu konat shromáždění.

Dne 5. října 2021 se proto konalo první shromáždění naší obce, a to v hezkých prostorách Krajské vědecké knihovny v Liberci na symbolické téma

Rozhoření plamene.

Mottem tohoto shromáždění bylo

Oheň je mocným symbolem a v duchovní oblasti nabízí skvělou inspiraci.

Shromážděním nás provázel reverend Petr Samojský, který pronesl mimo jiné krásné podobenství o dvou kapitánech.  Oba kapitáni měli stejný cíl, ale každý z nich si vybral jinou cestu k jeho naplnění. Bylo to velmi zajímavé téma k zamyšlení.

Přivítali jsme též hosty z jiných unitářských obcí v České republice – Luďka Pivoňku, Janu Raškovou, Kristýnu Ledererovou Kolajovou, Lucii Hrabánkovou a další. Ti všichni pronesli upřímná přání, aby se naší obci do budoucnosti dařilo co nejlépe a aby ji čekaly jen samé skvělé dny, za což jsme velmi vděční.

Zapálili jsme každý jednu malou svíčku, nový oheň, který nás v našem srdci bude stále provázet. Tu jsme položili na malé medailony, kterÉ pro tuto událost vyrobila vlastnoručně Kristýna. Medailony jsme si mohli na závěr odnést na památku domů.

Shromáždění proběhlo ve velmi krásné atmosféře, bylo působivé, přitom neformální.

Zpívali jsme písně za doprovodu pražského hudebníka Honzy Pellara, povídali si, každý z nás mohl přidat svých pár slov. S Honzou jsme si po shromáždění i neformálně zazpívali folkové písně.

Nakonec jsme ochutnali výborné domácí víno naší předsedkyně Marcelky Prajzlerové.

Domů jsme odcházeli naplnění pocity radosti, naděje a nevšedním spirituálním zážitkem.

Co říci na závěr?

DĚKUJEME.