Sobota, 27 července, 2024
Fotogalerie

Foto z výletu do Mladé Boleslavi

Náš výlet do Mladé Boleslavi dne 4. 3. 2023. 

I tentokrát byl výlet naší obce velmi vydařený. Jeho cílem bylo nejen společně poznat další město, které není až tak daleko od Liberce, ale také společný zážitek a požehnání řece Jizeře, která je nám všem blízká. 
Jeli jsme do Mladé Boleslavi. Nejprve jsme se porozhlédli po centru města a zejména dětem se velmi líbil alegorický tok Jizery, který je přímo na náměstí. Protože jsme věděli o této řece na náměstí, tak i když v ní chyběla, vzhledem k ročnímu období, voda tak jsme naší Jizeře požehnali a společně jsme jí zazpívali píseň „Běží vlna za vlnou“.
Městský palác Templ je sídlem muzea, kde nás nejvíce zaujaly staré ručně psané knihy smluv a staré hudební nástroje. Představovali jsme si jak by asi zvučely na našich unitářských shromážděních.
Mladoboleslavský hrad je místem, kde sídlí Městské muzeum a zde se nám nejvíce líbilo expozice, jak se žilo dříve na venkově. Děti k tomu měly mnoho otázek.
Navštívili jsme také Auto muzeum Škoda, které se nejvíce líbilo našim nejmladším členům. A Český betlém zaujal svou propracovaností a rozmanitostí všechny. 
Zlatým hřebem našeho výletu byla návštěva obce Vinec a malého kostelíku svatého Mikuláše z 12. století. Kostelík je velmi zachovalý, vystavěný v románském slohu a měli jsme to velké štěstí, že přišel pan kastelán a provedl nás jeho interiérem, bylo to opravdu velmi zajímavé.
Výlet se opravdu vydařil a máme nač vzpomínat.